-------
ТЕЛЕСКОПИ

*CELESTRON
*KONUS
*SKY-WATCHER

БИНОКЛИ
KONUS
ДАЛЕКОГЛЕДИ
KONUS
АКСЕСОАРИ
KONUS
SKY-WATCHER
CELESTRON
МИКРОСКОПИ
KONUS
КОМПАСИ
KONUS
ВИСОТОМЕРИ
KONUS

ХРОНОМЕТРИ
KONUS

ЧАСОВНИЦИ
KONUS
КРАЧКОМЕРИ
KONUS
ТЕРМОМЕТРИ
KONUS
ВЛАГОМЕРИ
KONUS
БАРОМЕТРИ
KONUS
ЛУПИ
KONUS
СЛ. ОЧИЛА
KONUS
ПРИЦЕЛИ
KONUS
НОВИ
ПРОДУКТИ

KONUS
SKY-WATCHER
CELESTRON 

 

 


НОВИНИArtists concept of the surface of Pluto

Черното сърце на Нептун
Съществува ли черен горещ лед, а също и други метастабилни форми на водата? При високи температури и на големи дълбочини - такива условия могат да съществуват в недрата на Уран, Нептун и типичните екзопланети-гиганти - йонизираната вода трябва да приема най-различни екзотични форми, които могат да се получат на Земята в микроскопични дози при свръхвисоко налягане. Тези удивителни агрегатни състояния имат общото наименование суперйонен лед.

https://www.quantamagazine.org/black-hot-superionic-ice-may-be-natures-most-common-form-of-water-20190508/

Четете в новия 1091 брой на вестник ТЕЛЕСКОПTelescope buying guide


Марс през погледа на JWST
NASA представи първите резултати от наблюденията на Марс с помощта на космическия телескоп Джеймс Уеб, направени на 5 септември. Това е вторият обект от Слънчевата система, наблюдаван от космическата обсерватория, предвидена за изследване на най-далечните краища на Вселената. През август NASA публикува създаденото въз основа на данните от JWST изображение на Юпитер с полярно сияние, димка и дори с пръстена на газовия гигант.
https://blogs.nasa.gov/webb/2022/09/19/mars-is-mighty-in-first-webb-observations-of-red-planet/


Четете в новия 1091 брой на вестник ТЕЛЕСКОПКопие на бюст от Силанион

Харпуни, роботи и лазери
Макар, че повечето фрагменти на космическия боклук не са големи, те летят толкова бързо, че тяхната енергия на удара е достатъчна, за да изведе от строя спътник или да нанесе значителни щети на космическите станции. Летящите отломки пробиха дупка с размерите на монета в телескопа Хъбъл и на спътниците от мисията Solar Maximum Mission (SMM), а на космическия телескоп Джеймс Уеб дори повредиха огледалото.

https://theconversation.com/harpoons-robots-and-lasers-how-to-capture-defunct-satellites-and-other-space-junk-and-bring-it-back-to-earth-189698

Четете в новия 1091 брой на вестник ТЕЛЕСКОП


Новини от CELESTRON


 ГАЛЕРИЯ

СЪВЕТИ


 

 

 
Copyright АндромедА, 2022, - София, ул. "Цар Асен" 49, тел. +3592 981 13 27, e-mail: andromeda@telescope.bg : sales@telescope.bg