-------
ТЕЛЕСКОПИ

*CELESTRON
*KONUS
*SKY-WATCHER

БИНОКЛИ
KONUS
ДАЛЕКОГЛЕДИ
KONUS
АКСЕСОАРИ
KONUS
SKY-WATCHER
CELESTRON
МИКРОСКОПИ
KONUS
КОМПАСИ
KONUS
ВИСОТОМЕРИ
KONUS

ХРОНОМЕТРИ
KONUS

ЧАСОВНИЦИ
KONUS
КРАЧКОМЕРИ
KONUS
ТЕРМОМЕТРИ
KONUS
ВЛАГОМЕРИ
KONUS
БАРОМЕТРИ
KONUS
ЛУПИ
KONUS
СЛ. ОЧИЛА
KONUS
ПРИЦЕЛИ
KONUS
НОВИ
ПРОДУКТИ

KONUS
SKY-WATCHER
CELESTRON 

 

 


НОВИНИArtists concept of the surface of Pluto

Тест с малки ярки галактики

Каква е връзката между галактиките и тъмната материя? Много, ако не и всички галактики са обкръжени с ореоли от тази загадъчна, неизвестна, но вездесъща материя. Тя играе определена роля във формирането на галактиките, но природата й все още се изяснява. Днес астрономите изследват младенческото време на Вселената в търсене на най-малките и ярки галактики. Защото те могат да ни разкажат за ролята на тъмната материя в тяхното образуване.

https://www.universetoday.com/165683/webb-can-directly-test-one-theory-for-dark-matter/

Четете в новия 1163 брой на вестник ТЕЛЕСКОПTelescope buying guide


Мъглявината Мехур е емисионна

Тази красавица се крие на границата между съзвездията Касиопея и Цефей в звездните полета на Млечния път. В любителски телескоп от среден клас мъглявината Мехур - Bubble Nebula, NGC 7635 - напълно оправдава своето название, благодарение на практически правилната си кръгла форма. В епохата на нейното откриване през 1787 г. учените започнали да наричат подобните на нея мъглявини планетарни, заради сходството им с видимия облик на далечната планета Уран.

https://www.constellation-guide.com/bubble-nebula-ngc-7635/

Четете в новия 1163 брой на вестник ТЕЛЕСКОПКопие на бюст от Силанион

Екзистенциален проблем с извънземния живот

 

От времето на Аристотел учени и философи се опитват да прекарат точната научна граница между това, което е живо и онова, което не е, често връщайки се към такива критерии, като самоорганизация, метаболизъм и размножаване. Но така и не намират определението, което би включило всичко нужно и изключило всичко ненужно. Ако кажете, че животът изразходва гориво за поддържането си с енергия, вие рискувате да включите в това определение огънят. Ако се спрете върху възможността на живота за размножаване, вие ще изключите мулетата.

https://www.theatlantic.com/science/archive/2023/12/defining-life-existentialism-scientific-theory/676238/?utm_source=feed

Четете в новия 1163 брой на вестник ТЕЛЕСКОП

 


Новини от CELESTRON


 ГАЛЕРИЯ

СЪВЕТИ


 

 

 
Copyright АндромедА, 2024, - София, ул. "Цар Асен" 49, тел. +3592 981 13 27, e-mail: andromeda@telescope.bg : sales@telescope.bg