Категории с падащо меню

Телескоп Добсън настолен 150/750 HERITAGE-150P Flex Dobson

Код: Flex150
Описание

Телескоп Добсън 150/750 сгъваем HERITAGE-150P Flex Dobson - за любителите на дълбокото небе

Със сгъваема тръба, т.е. компактно устройство за пътуване. Лесната работа го прави идеален телескоп за начинаещи.

Подходящ за наблюдение на мъглявини, галактики, комети и други слаби и площни небесни обекти.

ЦЕНА 343 Евро

  • Производител: Sky-Watcher
  • Тегло: 10.000 кг
Цена: 362$
Няма наличност
Изпрати на приятел Добави в списъка с желания

Оптиката му е същата като на популярния модел Explorer 150P (150/750 EQ3), но откриваме същата производителност в много по-лека и по-компактна инсталация.

В допълнение към наблюдението на луната и планетата, неговото 150-милиметрово огледало прави инструмента подходящ предимно за наблюдение на слаби обекти от дълбокото небе, особено когато се използва под тъмно, провинциално небе. Flex150 е оборудван с параболично огледало, което гарантира по-добра острота, което го прави отличен за наблюдения с голямо увеличение. Неговото съотношение на бленда F / 5 така или иначе води до къса конструкция, но късата тръба може дори да се натисне заедно, което прави телескопа много по-малък и по-компактен по време на транспортиране. Стойката му е с ниска (настолна) конструкция, проста система Добсън, която се мести лесно и държи тръбата стабилна. Благодарение на отличното си оптично качество, 750 mm фокусно параболично огледало осигурява страхотно изображение както при голямо, така и при ниско увеличение. Държачите за първично и вторично огледало могат да бъдат колимирани.

С късофокусни окуляри или с леща на Барлоу можем също да правим наблюдения при много по-големи увеличения, до прибл. 200-250x нагоре. Пакетът включва 10 mm и 25 mm бариев окуляр, който може да се използва за постигане на 30x и 75x увеличение, но с допълнителни окуляри (или с леща на Barlow) можем да увеличим увеличението до 300x, което е горната част на препоръчителното ограничение на диапазона на увеличение. (Механиката може да се движи само на ръка, така че при максимално увеличение е по-трудно да се задържи небесното тяло в зрителното поле.) Телескопът може да се използва само с окуляри 1,25", фокусиращото устройство може да приеме само този размер.

Препоръчваме този телескоп за начинаещи и средно напреднали потребители, които се интересуват сериозно от наблюдение на дълбокото небе. Тъй като телескопът е евтин, много лесен за използване и транспортиране поради високия им капацитет за събиране на светлина и простата конструкция. По този начин можем лесно да се преместим на място за наблюдение на тъмно небе, далеч от градските светлини.

Апертура: 150 мм
Фокусно разстояние: 750 мм
Фокусно съотношение: f/5
Основно огледало: Параболично основно огледало
Тегло на тръбата: 3,5 кг
Свързване на тръбата към стойката: EQ5 стил "лястовича опашка".
Монтаж: алт-азимут Добсонов монтаж на маса
Тегло на монтажа: 4 кг
Тегло на пратката: 10,2 кг
Размер на доставката: 63x42x42 см

Мини количка

Количката е празна.

Валута