Категории с падащо меню

Хершел призма - комплект с Брустър ъгъл (T2/31.7mm и ND3)

Код: Herschel-LAC1s
Описание

Комплект Хершел призма

с Брустър ъгъл (поляризиращ), включително топлинен щит (T2 резби и 31,7mm адаптери за окуляри от двете страни, свободен оптичен прозорец 30mm).

Цена 169 евро

  • Производител: Sky-Watcher
  • Тегло: 0.200 кг
Цена: 188$
Няма наличност
Изпрати на приятел Добави в списъка с желания

При използване на призмата на Хершел не е необходимо да се използва обективен филтър.

Призмата отклонява по-голямата част от топлината и светлината на Слънцето и само част от тях се проектира в окуляра.

Тази призма на Хершел включва филтър ND 3.0, но е необходим допълнителен поляризиращ филтър (или допълнителен ND 0.6 вместо поляризиращия филтър) за визуални наблюдения.

С помощта на повече филтри с неутрална плътност е възможно да се регулира и яркостта на изображението.
Препоръчителен аксесоар е Solar Continuum филтър от Baader, който прави слънчевата повърхност още по-контрастна.

За да използвате призмата за фотографски цели е нужно още повече светлина да може да премине към камерата. Просто извадете поляризиращия филтър и заменете ND 3.0 (визуалния) филтър с ND 1.8 . Също така е необходим адаптер за закрепване на камерата към стандартния 1,25 " конектор.

Призмата може да бъде прикрепена с резба Т2 към телескопа. В други случаи, стандартният 1,25 "адаптер за окуляр е сменяем, с друг T2 за свързване на всякакви стандартни аксесоари за T2 (камери и т.н. ...) Светлинният път е много къс, така че не изисква изключително дълъг светлинен път, което означава, че фокусът може да се постигне с повечето телескопи и камери.

Ъгълът на Брустър (известен още като ъгъл на поляризация) е ъгъл на падане, при който светлината с определена поляризация се предава перфектно през прозрачна диелектрична повърхност, без отражение. Когато неполяризирана светлина попада под този ъгъл, то светлината, която се отразява от повърхността, е перфектно поляризирана. Този специален ъгъл на падението е кръстен на шотландския физик сър Дейвид Брустър.

Мини количка

Количката е празна.

Валута