Категории с падащо меню

Слънчев часовник морски - реплика

Код: NaSUk
Описание

Слънчев часовник морски

Реплика от мед, напълно функционален

Диаметър 7 cm

Цена 32 евро

  • Производител: Sky-Watcher
  • Тегло: 1.000 кг
Цена: 37$
Брой:
Изпрати на приятел Добави в списъка с желания

Слънчев часовник морски

Реплика от мед, напълно функционален

Диаметър 7 cm

Този модел се нарича царицата на слънчевите часовници, тъй като местното време може да се определи дори и без да се знае северната посока. Неговата конструкция също помага да се разбере небесната координатна система. Местното време може да бъде определено к точност до 5 минути.

Това е един от най-иновативните и вечни модели, създавани някога. Слънчевият часовник показва както местното време, така и височината на Слънцето. Може да се използва навсякъде в Европа (работи между географските ширини на Осло и Кайро). Моделът е направен на базата на този, създаден от
Йохан Региомонтан, астрономът на крал Матиас през 15 век.

Морските слънчеви часовници имат всъщност два инструмента в едно: слънчев часовник и компас. С помощта на компаса северната посока може да се определи лесно, а след това местното време може да се отчете от слънчевия часовник. По-простите са джобни, а по-големите са по-сложни.

Джобните слънчеви часовници са предците на джобните часовници. Преди няколко века, когато механичните часовници не са били на разположение, тези слънчеви часовници били притежание само на богатите хора. Когато се отвори, много бързо може да се определи местното време. Вграденият малък компас помага за насочването на слънчевия часовник в правилната му позиция.

Мини количка

Количката е празна.

Валута