-------
ТЕЛЕСКОПИ

*CELESTRON
*KONUS
*SKY-WATCHER

БИНОКЛИ
KONUS
ДАЛЕКОГЛЕДИ
KONUS
АКСЕСОАРИ
KONUS
SKY-WATCHER
CELESTRON
МИКРОСКОПИ
KONUS
КОМПАСИ
KONUS
ВИСОТОМЕРИ
KONUS

ХРОНОМЕТРИ
KONUS

ЧАСОВНИЦИ
KONUS
КРАЧКОМЕРИ
KONUS
ТЕРМОМЕТРИ
KONUS
ВЛАГОМЕРИ
KONUS
БАРОМЕТРИ
KONUS
ЛУПИ
KONUS
СЛ. ОЧИЛА
KONUS
ПРИЦЕЛИ
KONUS
НОВИ
ПРОДУКТИ

KONUS
SKY-WATCHER
CELESTRON

CCD КАМЕРИ
APOGEE

 

 

 


НОВИНИArtists concept of the surface of Pluto

Каква заплата получават космонавтите и астронавтите?
Доста са близо, но разлика все пак има. Ако се пресметнат минималните 5 300 долара на астронавтите от NASA по текущия курс, се получават почти 347 000 рубли. Това е малко повече, отколкото заплатата на руските опитни космонавти. Но Фрост обяви и максималната сума от 11 790 долара месечно - излиза, че ако се пресметне в рубли, опитните американски пилоти получават над 770 000.

http://gctc.ru/main.php?id=4629

Четете в новия 933 брой на вестник ТЕЛЕСКОПTelescope buying guide

Слънчевото платно
Преди около 5000 години в Древния Египет се случило нещо, което коренно изменило света. Съдейки по археологическите находки, примерно по това време египтяните са изобретили платното, което започнали да използват за управление на корабите с помощта на силата на вятъра. Трудно е да се повярва, но в момента човечеството отново стои на прага на откритията, които ще повлияят целия свят. Учените се опитват да използват т.нар. слънчево платно за управляване на космически спътници.
https://in.mashable.com/science/5737/lightsail-2-spacecraft-that-could-possibly-cover-36-million-miles-per-day-successfully-tested-in-ear


Четете в новия 933 брой на вестник ТЕЛЕСКОПКопие на бюст от Силанион


Живот на Юпитер?!
Една от най-живописните планети в Слънчевата система - Юпитер - отдавна привлича изследователите с уникалните си природни процеси, макар да не се разглежда сериозно като потенциално място за живота. Въпреки това, още през 1970 г. известният американски астроном Карл Сейгън изказа доста екстравагантна за времето си версия относно наличието на живот в облаците на тази планета.

http://www.planetary.org/blogs/guest-blogs/2013/20131023-on-hunters-floaters-and-sinkers-from-cosmos.html

Четете в новия 933 брой на вестник ТЕЛЕСКОП


Новини от CELESTRON


 ГАЛЕРИЯ

СЪВЕТИ


 

 
Copyright АндромедА, 2019, - София, ул. "Цар Асен" 49, тел. +3592 981 13 27, e-mail: andromeda@telescope.bg : sales@telescope.bg